Banketbakker
Limburgia in Alkmaar
-
Limburgia
-
100 jaar elke dag versOp 1901 werd de bakkerij ingeschreven in de kamer van koophandel en vestigde zich in het dorp Haps ze begonnen met het maken van brood en traditionele vlaaien naar ambachtelijke receptuur.
Familie De Haas neemt de bakkerij en de recepturen in 1954 over en gaat verder met het maken van brood en ambachtelijke vlaaien. Na de bakkerij ambacht van zijn vader te hebben geleerd neemt Henk sr in 1962 het bedrijf over van zijn vader. De producten van de bakkerij worden steeds populairder en de bakkerij groeit uit zijn jasje en verhuisd daardoor in 1978 vanuit het centrum van Haps naar de rand van het dorp. Tevens gaat de bakkerij zich steeds meer specialiseren in het bakken van vlaaien.
Na bij vele vlaaienbakkers te zijn geweest in Limburg, kiest de eerste Limburgia ondernemer in 1993 bakkerij de Haas uit om de vlaaien voor zijn winkel in Apeldoorn te maken. Deze winkel is een groot succes en al snel wordt een tweede winkel geopend in Putten. Na deze 2 winkels maakt de eerste Limburgia ondernemer van zijn winkels een franchise formule en opent winkels in Borne, Wageningen, Zevenaar en Eerbeek.
De vlaaien verkopen zo goed boven de rivieren dat in 1994 besloten wordt om de bakkerij te vergroten om zo aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Inmiddels heeft Henk de Haas sr de geheimen van het bakkers ambacht en de receptuur doorgegeven aan zijn zoon Henk de Haas jr en deze neemt in dit jaar de bakkerij over.
-
Facebook
-
-
Contact